Кошмар за Перник! Труп на изчезнала жена открит в куфар край града

Кошмар за Перник! Труп на изчезнала жена открит в куфар край града

Убиецът на 33-годишната Евелина Владимирова от София е задържан и вече е с повдигнато обвинение. Оказа се,  че това е съпругът й Орлин Владимиров, а негов помагач е бил баща му Пламен.

Припомняме, че в края на миналата седмица, до водоем край Перник бе открито натъпкано в куффар тялото на младата жена, която бе в неизвестност от октомври тази година. „За тежкото престъпление са задържани трима души – съпругът на жената, баща му и майка му“, съобщи шефът на отдел „Разследване“ в СДВР Николай Станчев на специален брифинг в неделя. В него участие взе и Петър Петров, началник на „Криминална полиция“ в СДВР. „На 14 октомври е получен сигнал в МВР за изчезнала българска гражданка. Във връзка с това е организирано оперативно-издирвателно мероприятие. Ежедневно се извършваха действия за установяване местонахождението на лицето. На 12 ноември лицето бе установено в района на Перник„, каза Петров. „От събраната на 14 и 15 октомври информация стана ясно, че става въпрос за престъпно деяние. Бе образувано досъдебно производство“, уточни Станчев. „В периода от 14 октомври до вчерашна дата и до момента включително са извършени десетки процесуално следствени действия, издирвателни мероприятия, проверени са всички версии, за които можем да се сетим ние, но и вие, каза Станчев. Във вчерашния ден се намери тялото на безследно изчезналата жена. От това, което ние направихме във вчерашния ден като действия по разследването, стана ясно че става въпрос за насилствено причинена смърт.“  Още не са ясни мотивите за убийството на Евгения Владимирова. Предполага се, че е ревност. Съпругът Орлин още в началото е бил заподозрян за престъплението. Разследващите са събрали много доказателства, които са докладвани в Софийската градска прокуратура. Припомняме, че младата жена изчезна, след като излязла от дома си в столичния жк „Лагера“ около 18 часа на 13 октомври и казала, че отива на фитнес в съседен квартал, който често посещавала. Два часа по-късно обаче, когато се опитали да се свържат с нея, телефонът й бил изключен.

По данни на GlasNews.bg, Евгения е била удушена. Мотивите на Орлин Владимиров за жестокото престъпление, са подбудени от ревност. Той знаел за връзка на съпругата му с друг мъж и е планирал деянието. А за укриване на тялото на жертвата, е помогнал бащата на Орлин – Пламен Владимиров, който е бивш служител на ДАНС, работил е и в следствието. Убийството е извършено в София, в дома на Евгения и Владимир. Тялото е изнесено в куфар от Пламен. Той го захвърлил във водоем край Перник, където то бе намерено след близо месец издирване. Орлин и Пламен са задържани. Разпитана и задържана е била и майката на Орлин, която се смята, че е знаела за престъплението. По-късно тя бе освободена.

Софийска градска прокуратура вече повдигна обвинения  на 36-годишния Орлин и 60-годишния Пламен и ги задържа за срок до 72 часа за убийството на 33-годишната Евгения. Това съобщиха от пресслужбата на СГП. На Орлин Владимиров е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 115, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, а на баща му – за престъпление по чл. 115, вр. чл. 20, ал. 4, пр. последно, вр. ал. 1 от НК.

От Прокуратурата информираха, че утре ще им бъде искана постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“,

Предполага се, че мотивът за престъплението е ревност.

Двамата са живеели в столичния квартал „Лагера“. Двойката се нанесли скоро, а съседите не са чували скандали и не са виждали насилие. По неофициална информация мотивите му са ревност, жената е имала връзка с друг мъж, за която криела.

Точно месец преди задържането на мъжа, Евгения тръгва на фитнес в съседния квартал. Часове по-късно изчезва, а телефонът и е изключен. Това поне е версията, която се появява тогава. Близките и започват да я търсят. Безуспешно. До петък.