Кметът на Перник гневен на МРРБ заради пътя Перник – София

Кметът на Перник гневен на МРРБ заради пътя Перник – София

За днес е насрочен поредният мирен протест на граждани, заради дълго отлаганото пускане на ремонтираното трасе на пътя Перник-София. Хората отново ще се съберат край Драгичево. В същото време и пътния бранш организира протести в цялата страна.

Напрежението между местната власт и регионалното министерство е нажежено до червено. Комуникацията с висшето учреждение е почти невъзможна, отговор на решението на проблема за десетки хиляди пътуващи ежедневно до столицата и обратно засега здраво е зациклило и за да бъде намерен изход от създалата се кризисна ситуация, се е наложило да бъде търсена намесата на президентството. Кметът на община Перник Станислав Владимиров лично е запознал Румен Радев с казуса.

„Аз лично съм готов да изведе перничани на протест, ако няма чуваемост. Близо 30 000 автомобила ежедневно се движат по това направление. Получават се километрични задръствания. Трудно мога да се сетя по-неадекватен министър, който няколко месеца не може да се ориентира за ангажиментите, които има“ – сподели градоначалникът пред Нова телевизия.

От АПИ обясняват, че до 10 октомври трябва да се положи маркировка на пътния участък, след това ще се търсят пари за мантинели.