Областният управител на Перник представи новия заместник-областен управител Ива Борисова

Областният управител на Перник представи новия заместник-областен управител Ива Борисова

Със заповед  от 28.05. 2021 г на министър-председателя Стефан Янев за заместник-областен управител на пернишка област е назначена Ива Живкова Борисова. Това информира днес, при  официалното й представяне, областният управител д-р Симеон Василев. Той уточни, че Иво Иванов запазва длъжността си на заместник-областен управител. 

Трудовият си стаж Ива Борисова започва от Дирекция „Бюро по труда“ – Перник, филиал Земен и Ковачевци. По-късно професионалният й опит продължава в Община Ковачевци до момента.

„Общинската администрация в Ковачевци ми е дала най-ценния професионален опит.  Ще се постарая да приложа всичките си познания в Областна администрация Перник: провеждане на избори,  административна дейност и контрол“, каза при представянето си Ива Борисова. Тя сподели, че се радва, че е част от екипа на д-р Василев и има честта в тези трудни времена да участва в провеждането на честни и прозрачни избори в региона. 

„Надям се да преодолеем и кризата с пандемията. Да няма болни хора, защото здравето и живота на хората са от първостепенно значение за всички нас. Вярвам, че когато в екипа има чуваемост и върви в правилната посока, ще преодолее всяка трудност“, допълни Борисова  

Ива Борисова е завършила СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Връзки с обществеността“.