Губернаторът на Перник се срещна с кметовете от областта във връзка с парламентарните избори на 11 юли

Губернаторът на Перник се срещна с кметовете от областта във връзка с парламентарните избори на 11 юли

Областният управител на Перник д-р Симеон Василев се срещна с кметове и секретари на шестте общини в областта, директорите на РЗИ и МБАЛ „Р. Ангелова“, началника на отдел „Охранителна полиция“ при ОД МВР – Перник и председателя на РИК – Перник Николай Цветков  относно организацията и провеждането на честни парламентарни избори на 11 юли.

„Разчитам на всички вас,  на вашето съдействие, вие сте хора с опит и авторитет. Вярвам, че ще изпълним нашата обща мисия за подготовка, организация и провеждане на прозрачни и честни избори“, каза д-р Василев. 

„За първи път тези избори ще протекат чрез машинно гласуване. Едно от важните неща, които са част от организацията е профилактика на епидемията от коронавирус, която в момента затихва, но никой от нас не може да си позволи да подцени този сериозен проблем“, каза д-р Василев и допълни:”Моят апел към всички вас е да предприемем профилактични действия при организирането на тези избори. Личната ми молба към настоящите и бъдещи членове на РИК и  секционните избирател комисии е да се ваксинират, за да може хората , които гласуват и хората, които участват в изборния процес да бъдат защитени“, заяви  областният управител .  

Директорът на МБАЛ Р. Ангелова“ д-р Анатоли Митов и директорът на  РЗИ д-р Стела Димитрова също потвърдиха, че епидемичната обстановка затихва. 

„Болницата от няколко дни премина в режим на нормална работа и всички отделения са отворени, без „Инфекциозно“. Имаме кабинет , в който ваксинираме и смятам, че хората трябва да се ваксинират, защото това е начина, по който ще се реши проблемът с коронавируса окончателно, така че есента да нямаме нова вълна“, допълни д-р Митов. 

Според ВрИД директор на РЗИ-Перник д-р Стела Димитрова, в последните дни е намалял процентът на ваксинираните, което буди тревога. „Трябва да продължим да разясняваме на хората колко е важно за тях и близките им да се имунизират”, подчерта д-р Димитрова.

В рамките на срещата бяха коментирани и предстоящите консултациите на общините  с политическите партии и организацията, която ще се прави с областната администрация. Всички кметове и секретари на общини заявиха готовността си за предстоящите избори. Те посочиха, че спазват Хронограмата за изборите за народни представители за 46 Народно събрание на 11 юли 2021 г.