Евдокия Асенова отказа участие в листата на БСП

Евдокия Асенова отказа участие в листата на БСП

„Всичко е политика, но политиката не е всичко… Няма да участвам като кандидат за народен представител в предстоящите избори. Личното ми убеждение е, че когато отборът се е провалил, смените са наложителни. Няма как да правиш едно и също нещо и да очакваш различен резултат. Благодаря на общинската организация на БСП в Радомир и на основните партийни организации от областта, които издигнаха моята кандидатура! Вашето доверие и висока оценка са голяма отговорност и мотивация за мен. Съвместната ни работа за социална справедливост и солидарност в обществото продължава!“ Това огласи чрез фейсбук една от знаковите фигурира в областната структура на БСП в Перник и бивш народен представител Евдокия Асенова.

Междувременно стана ясно, че листата за предстоящите парламентарни избори на 11 юли отново ще е Стоян Мирчев, който бе първи и в листата за вота на 4 април тази година. Според сайта Червен ефир, на второ място е Галина Василева, бивш младежки председател на организацията в Перник, завършила право и международни отношения, говори перфектно английски и немски език.

Третото място е отредено за коалиционния партньор на столетницата ПП АБВ.

На четвърто място е Станислав Павлов, настоящ младежки лидер на БСП в Перник. Пети отново е Ташко Минков, общински председател в Трън и съветник в местния парламент. Седма позиция е за Василена Петрова от Брезник. Осми се нарежда бившият областен управител Иван Димитров.

Предстои утвърждаването на листата от Националния съвет на БСП.