Областният управител на Перник връчи приза на първенеца в областното футболно първенство

Областният управител на Перник връчи приза на първенеца в областното футболно първенство


След оспорвана игра ФК „Металург – 1957”, Перник спечели областното футболно първенство сезон 2020 – 2021 г срещу ФК „Черногорец – 1946“ с. Ноевци. Специална купа и грамота на първенеца беше връчена от областния управител д-р Симеон Василев, който поздрави двата отбора.

„Честито за победата на отбора на „Металург“, поздравявам и футболистите от „Черногорец“ за изключителния динамичен, оспорван  и емоционален мач. И двата отбора заслужаваха победата, която се реши с дузпи, но все пак победителят е само един. Пожелавам на всички още по-високи спортни успехи“, каза д-р Василев.  

Финалният мач бе изигран на стадион „Миньор” и след напрегната игра крайният резултат бе 5:4 в полза на отбора на „Металург“.

Преди провеждането на финала областният управител , заедно със секретаря на Община Перник Мартин Жлябинков,  връчиха наградите за юбилейните годишнини на изтъкнати футболисти от област Перник, допринесли за развитите на футбола в областта.

„В качеството ми на областен управител ви поздравявам за днешния празник и изказвам своето специално уважение към всички ветерани на пернишкия футбол. На този стадион имам невероятни спомени от много малък. Привърженик съм на нашия любим отбор  „Миньор – Перник“. С огромна благодарност се обръщам към легендите на футбола и им пожелавам по – добър живот, по – голямо признание и с огромния си опит и авторитет да помагат на младите футболисти, за да може футболът да се развива в нашата област и „Миньор“ отново да заеме достойното място, което му се полага. Бъдете живи и здрави“, пожела д-р Симеон Василев.

Председателят на ОС на БФС  Валентин Лазаров благодари на публиката и на спортистите и връчи специален плакет на областния управител за подкрепата и развитието на футбола в областта.