Окончателна присъда получи мъж, обвинен от Окръжна прокуратура – Перник, за умишлено убийство в село Горочевци

Окончателна присъда получи мъж, обвинен от Окръжна прокуратура – Перник, за умишлено убийство в село Горочевци

  С наложено наказание 15 години „лишаване от свобода“ приключи делото срещу 72-годишния П.М., привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Перник за извършени от него престъпления по чл. 116, ал. 1, вр. чл. 115 и по чл. 339, ал. 1 от НК – умишлено убийство и незаконно държане на боеприпаси.

   Осъденият М. живеел сам в имота си в махала Ракитов дол на с. Горочевци, община Трън. Занимавал се със животновъдство.

  Поддържал контакти със съседа си Р.Р. Двамата често консумирали алкохол, спорели и се карали. Въпреки това продължавали да се събират.

 През деня на 28.04.2017 г. М. отишъл при Р. и го обвинил, че иска да го отрови с ракия. Въпреки това вечерта отново били заедно в дома на Р. и си прекарвали времето както обикновено. В един момент М. излязъл, за да вземе ловно оръжие. Върнал се с насочена към съседа си пушка, докато онзи разговарял по телефона с техен общ познат.

  П.М. възпроизвел три изстрела – в областта на корема, в гръдния кош и в главата на Р.Р. След като се уверил, че го е убил, натоварил трупа в автомобила на пострадалия и го откарал в местността Маринов дол, където го изхвърлил. На място оставил и автомобила и пеш се върнал в къщата на Р. Заличил следите от кръв по пода в стаята и по бетоновата площадка, където обикновено съседът му паркирал колата. Измил пода и в собствената си къща, а пушката изхвърлил в камион, извозващ дървен материал.

  За изчезването на Р.Р. бил подаден сигнал на телефон 112 и в РУ на МВР гр. Трън. В хода на разследването П.М. е бил задържан, а впоследствие е бил открит и трупът на Р.Р.

 Осъдителната присъда срещу П.М. влезе в законна сила. Наложеното му наказание е със „строг“ режим на изтърпяване.