Живот за Цвета – каузата, която обедини перничани!

Живот за Цвета – каузата, която обедини перничани!

17-годишната Цвета, перлата, златното момиче на ДЮФА „Граовче“. Балканска, Европейска и Световна шампионка по фолклор, която има в колекцията си над 50 златни медала от национални и международни фестивали и конкурси, се бори за живота си. Тя страда от остра лимфобластна левкемия -Т – клетъчен имунофенотип – рефрактерно заболяване. След четиримесечно лечение и няколко  курса на химиотерапия,  се налага спешна костно- мозъчна трансплантация  в Германия .Сумата, която е нужна, за да бъде спасен животът на детето, е непосилна  за родителите. Затова близки на семейството се обърнаха към перничани за помощ и буквално часове след като беше публикувана историята на красивата Цвета, много ръце се протегнаха за помощ, за да бъдат събрани средствата за тежката операция в Германия. Обикновени хора, които лично не познават Цвета, откликнаха на повика за помощ. Перничани, които от години не живеят в града, поискаха повече информация за случая и протегнаха ръка и за финансова подкрепа, и с готовност за инициативи, благодарение на които също ще могат да бъдат събрани средства за спасяването на живота на златното момиче на ДЮФА „Граовче“. „Ще помогна, вече се свързах с бащата на Цвета, но не искам да се споменава името ми, правя го, защото съм научен, че когато можеш, си длъжен да подадеш ръка на човек в беда. Така съм възпитан, моля да уважите желанието ми“ помоли бизнесмен.

А той не е единствен. В Драгичево ще се проведе търг на спортни стоки. От селото обявиха, че търгът ще се проведе онлайн на страницата във фейсбук на 28-ми май, а началната цена за артикул е 100 лв. Първата фланелка е на местния отбор „Спортист“ Драгичево, втората фланелка е на ФК „Миньор“ Перник и третата е фланелка на ПФК „Берое“ Стара Загора. П овреме на срещата си с Димитър Бербатов, кметът на селото Виктор Викторов е издействал от футболната легенда топка с автограф, която също ще бъде включена в благотворителния търг за Цвета – златното момиче от ансамбъл „Граовче“.

Фризьорски салон в Перник ще работи всеки петък, за да помогне на Цвета. „Подарете си красота, спасявайки живот! Запишете своя час на О893 602 528“, призоваха от салона.

ДЮФА „Граовче“ планират два благотворителни концерта в Пионерския дом на Перник. Първият от тях ще е на 3 юни.

В битката за спасяването живота на Цвета се включи и Нова телевизия, сред чиито кадри има и перничани.

Каузата за спасяването на един млад човешки живот ни обединява! Прави ни по-силни и по-добри. И вярваме, че ще успеем!

Напомняме и банковите сметки за набиране на средства за лечението:

-IBAN – BG48UBBS80021461559310 в Еuro

– BG50UBBS80021018910250 в лева

-BG69UBBS8002115964810 в USD

BIC :UBBSBGSF

титуляр- Цвета Бойкова Страхилова

телефон за връзка с бащата- Бойко Страхилов Бойчов – 00359 899983757