Батановци отново се готви за поредното издание по силов трибой „Батановска сила 2921“

Батановци отново се готви за поредното издание по силов трибой „Батановска сила 2921“

Батановци – вторият град в община Перник,е в усилена подготовка за 18-тото издание на напреварата по силов трибой, наречена „Батановска сила“. Тази година, благодарение на средства от общината, залата по силов трибой е напълно обновена, наградният фонд е по-голям, а интересът от състезатели в цялата страна е неописуем, споделя кметът на града Радослав Петров.

Той с гордост допълва, че това, което ще може да се види в събота, когато ще бъде даден старт на състезанието, може да се види само в Батановци. Ще има много сила много спорт и много истински състезатели, казва кметът и допълва, че всяка година състезанието става все по-силно, явяват се все повече участници, от различни възрасти, но предимно млади хора, а сред тях вече има и момичета „Самият брой се установява в самият ден, когато тече записването, но този път интересът е изключителен,  има вече много записани и съм убеден, че ще бъде запомнящо и незабравимо“, споделя и собственикът на залата, Владимир Димитров, кой е „виновникът“ този спорт в Батановци да го има и да съществува, с всяка година да се засилва интересът към надпреварата в града.

В момента в батановският клуб тренират над 30 човека предимно млади хора от 12 до 50 години, както казах има и момичета, пояснява Радослав Петров. И пояснява, че новото в „Батановска сила 2021“ е,  

че се допускат участници от цяла България на движението мъртва тяга които обаче трябва да заплатят такса от 100 лв и който спечели, получава наградният фонд. Всички класирани ще получат освен грамота и медал парична награда и анцунг. Разбира се ще има и много изненади, допълва Радослав Петров.  Той е благодарен и на фирмите, които са помогнали наградният фонд да бъде по-богат. и не на последно място – на кмета на общинана Станислав Владимиров, от когото е срещнал разбиране и съдействие.