Служителите на ТП на НОИ – Перник събраха още 65 килограма капачки и се включиха за пореден път в кампанията „Капачки за бъдеще“

Служителите на ТП на НОИ – Перник събраха още 65 килограма капачки и се включиха за пореден път в кампанията „Капачки за бъдеще“

Териториалното поделение на Националния осигурителен институт в Перник получи на 22.05.2021 г поредната грамота от националната  благотворителна кампания „Капачки за бъдеще”. Тя е за активното участие на колектива на ТП на НОИ в събирането и предаването на пластмасови капачки.

„Ние се включихме в националната дарителска кампания с единствената цел да подпомогнем в благородната инициатива за закупуването на първата неонатална детска линейка в България.  Всички служители в ТП на НОИ подкрепиха тази идея още през 2018 г есента.  За пръв път през 2019 година пролетта събрахме първото по-голямо количество от около 50 кг, което предадохме. От тогава не сме спрели да събираме и издаваме капачки. Радваме се, ако сме помогнали за реализирането на тази благородна инициатива”,  заяви директорът на ТП на НОИ-Перник Иво Пушев.

Ще припомним, че в навечерието на 24 май, Перник се включи в поредната кампания за събиране на капачки. Началото бе дадено в 10 часа и буквално още от първите минути граждани започнаха да се стичат пред Бизнес комплекс Елена, при сърцето на „Капачки за бъдеще“. Организаторите трудно смогваха да приемат и да подредят торбичките и съдовете с пластмасовите капачки. Със средствата от тях ще бъде закупена специализирана детска неонатална линейка. Доброволци се включиха да помагат при  сортирането и товаренето на капачките в автомобилите.