Изключителен успех на „Капачки за бъдеще“ в Перник

Изключителен успех на „Капачки за бъдеще“ в Перник

В навечерието на 24 май, Перник се включи в поредната кампания за събиране на капачки. Началото бе дадено в 10 часа и буквалн още от първите минути граждани започнаха да се стичат пред Бизнес комплекс Елена, при сърцето на „Капачки за бъдеще“. Организаторите трудно смогваха да приемат и да подредят торбички и съдовете с пластамасовите капачки, със средствата от които ще бъде закупена специализирана детска неонатална линейка, но доброволци им помагаха да сортират и натоварят във возилата пластамасовите туби, кашони и торби с капачките.

И въпреки че бе обявено, че инициативата ще приключи в 13 часа, дори след този час, докато организаторите товареха стотиците съдове в бусовете, пристигаха нови и нови поддръжници на кампанията.

Най-впечатляващо бе обаче съпричастието на жителите на Драгичево. Те предадоха над 300 кг капачки. „Горд съм с хората от нашето село. Те винаги са били съпричастни към всяка благотворителна инициатива. И този път отвориха сърцата си за едно чудесно начинание“ сподели кметът на Драгичево Виктор Викторов, който получи от „Капачки за бъдеще“ и специална грамота.

Припомняме, че организатори на кампанията са Лазар Радков и Мартина Йорданова. Само за четири години бяха събрани и рециклирани близо 500 000 кг пластмасови капачки. Само в първите две години от начинанието си, със средствата от всички дарения, те успяха да дарят 22 кувьоза в общински болници, а от началото на 2020г. досега и друга жизненоважна техника за детските и родилни отделения в още 14 болници в страната. Кампанията върви в 11 града в страната, един от които е Перник.

Каузата получава все по-щирок отзвук и обединява хиляди хора от цялата страна. Те вярват, че колкото повече хора се включат, толкова по-бързо ще дойде първата линейка, след това втора, трета и т.н.