Поздравителен адрес от Асоциация „Обединено дрон общество, по повод 24-ти май

Поздравителен адрес от Асоциация „Обединено дрон общество, по повод 24-ти май

Уважаеми господин Владимиров, кмет на Перник,  

Скъпи перничани и гости на града,

24 май е необикновен празник в празничния календар на България – ден, в който със събудената за нов живот природа, се пробужда българският дух, когато с почит към славянските просветители отбелязваме свещения ни език – културен модел, който вписа България по емблематичен начин в световната история!

Тазгодишният 24 май привнася добавена стойност към честванията на святото Кирило-Методиевско дело. В прослава на буквите, вплетени в хармония в свещения книжовен език, община Перник прегърна нашата инициатива да разпръскваме словото чрез новите модерни технологии и стана домакин на уникален полет на истински книги. Навръх празника дрон ще пренесе три тома – хартиено издание и стотици страници в електронен формат, от Библиотеката до читателите, бързо, удобно, безопасно.

С Вас и заедно с Асоциация „Обединено дрон общество“ реализирахме тази наша отдавнашна мечта – да вплетем новите технологии в книгоразпространението, защото мисията на УниБИТ е да съхрани жива връзката между традицията на книжовната култура и иновациите от бъдещето.

Тази синергия вдъхновява и мотивира в годините академичната общност. Сега във Ваше лице срещаме съмишленици, което ни кара да се чувстваме още по-горди българи, които обединяват бизнес – университет – община с кауза, която дава нови хоризонти, нови възможности за развитие на обществото.

Това е благородна и достойна мисия и сме щастливи, че сме заедно, че пишем в екип книгата на живота по различен, но изпълнен със съдържание начин, когато светът преживява едно голямо предизвикателство – корона вируса. Живеем в глобално несигурно време, но въпреки пандемията,образованието, новите технологии, културата и книгите ще ни спасят и в тези трудни времена. Важното е да бъдем заедно!

Благодарим, Перник!

Честит 24 май!

Проф. д.ик.н. Стоян Денчев                                Проф. дн Ирена Петева

Председател на                                                       Ректор

Общото събрание на УниБИТ