Кметът на Перник се срещна с олимпийския шампион по борба Армен Назарян и световния шампион Иво Ангелов

Кметът на Перник се срещна с олимпийския шампион по борба Армен Назарян и световния шампион Иво Ангелов

Кметът на Община Перник Станислав Владимиров е се срещна с олимпийския шампион по борба Армен Назарян и световния шампион Иво Ангелов. На срещата бяха обсъдени перспективите пред класическата борба у нас и развитието й в Перник. Назарян и Ангелов подчертаха, че състезателят в  клуба по борба „Миньор“ – Айк Мнацаканян е единствения пернишки спортист, който ще се бори за медал на Олимпийските игри в Токио.  Обсъдено бе и съдействието на Общината в подготовката на младия спортист за най-големия спортен форум в света.

Армен Назарян предложи след Олимпиадата Перник да се превърне в столица на борбата, макар и за ден. „Ще съберем най-изявените имена в нашия спорт  в Перник, за да направим един незабравим спортен празник“, каза той. Назарян добави, че пернишката община е една от малкото, които толкова активно стимулират спорта.

Иво Ангелов благодари на кмета Владимиров за подкрепата и добави, че ремонтът на втория етаж на зала „Дружба, който тече в момента, ще превърне комплекса във функционално място за десетки видове спорт.

„В годините назад с Иво Ангелов сме работили по решаването на много предизвикателства пред този спорт в Перник. Благодарение на неговата упоритост  и помощта на хора като Армен Назарян,  традициите на борбата  в Перник не прекъснаха и продължават да носят отличия на града ни. Радващо е, че пернишкият клуб по борба е гръбнакът на националния ни отбор. Общината ще осигури всичко, от което има нужда клубът ни“, увери Станислав Владимиров.