Община Перник подписа Меморандум за сътрудничество с Български студентски съюз

Община Перник подписа Меморандум за сътрудничество с Български студентски съюз

Кметът на Община Перник Станислав Владимиров и председателят на Български студентски съюз Станислав Фердов подписаха Меморандум за взаимно сътрудничество в областта на студентските политики, висшето образование и културата на територията на общината. Активният диалог с младите хора и студентите, провеждането на различни форуми, конференции, семинари, обучения и работни срещи, както и съвместното организиране на обществени акции и кампании са част от приоритетите, които бяха обсъдени на срещата.

Кметът на Община Перник заяви, че сътрудничеството с младите хора е изключително важно, защото те са носители на новите идеи. Той коментира, че работата с ентусиазирани и подготвени млади хора дава изключителен заряд.

 „Взаимния обмен на информация, знания, опит, идеи и добри практики ще бъде от полза и за нас като администрация и за младите хора от Перник“, добави Владимиров.

На подписването на Меморандума присъстваха и секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков, и представители на Регионалното представителство на Български студентски съюз в Перник.