Нови книги в пернишката библиотека
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нови книги в пернишката библиотека

В Националната библиотечна седмица Регионална библиотека „Светослав Минков” представя някои нови книги, закупени миналия месец, които вече са на разположение на читателите.

„Кривата река”на Дъглас Престън и Линкълн Чайлд, „Любовницата на императора” на Жозе Родригеш душ Сантуш, която е продължение на „Героичната арка”, „Усмивката на ягуара” от Салман Рушди, новият роман на Фредерик Бегбеде- „Човекът,който плаче от смях”, нашумелият „Дамски гамбит” на Уолтър Тевис по който Нетфликс засне популярния сериал, новоизлезлите книги на Майкъл Крайтън, К. Фолет, Гийом Мюсо, Вал Макдърмид- това са само част от новите заглавия. Освен художествена литература, в Заемната за възрастни могат да се намерят и търсени заглавия от студенти като „Четвъртата индустриална революция” на Клаус Шваб.

Малките читатели на библиотеката могат да намерят в детския отдел изключително красивите нови книги на издателство „Фют” от поредицата „Разкажи ми приказка”, поредицата за приключенията на понито Бриз, красивото издание на „Лешникотрошачката” и разбира се най- нашумялата поредица за приключенията на Дръндьо. „Велосипедисти край езерото Папийон „ е новият приключенски роман на Иван Раденков. Богато заредена е лавицата специално за тинейджърите с обичаното от тях фентъзи . Те могат да намерят книгите на най- търсения автор- Рик Риърдън.

Новите постъпления в отдел „Краезнание” включват новата книга на Цанко Живков- „Паисиада”, „Фестивали Мрежи Идентичности. Маскарадните игри в Перник и регионалните им отражения” на Николай Памукчиев, „ Кракра 1”- с материали от научната конференция за Перник през вековете от 2018г., „Педагогика Фолклор Краезнание” на Нонка Кръстева, както и юбилейното издание за Гунди по повод 75 г. от рождението му , сред авторите на което е журналистът Кристиян Иванов.

В отдел „Изкуство” могат да се видят също много нови заглавия, сред които книгата на Криско-„Пътят нагоре”, „Да започнем отначало” – Орлин Горанов, „Хамлет от Левски”- биографичната книга на Георги Тошев за Георги Парцалев, книгите за Кърт Кобейн, Куин, Велко Кънев, Крикор Азарян и много други интересни творци в различни области на изкуството. Сред новите заглавия е интересната поредица „Съвременно българско изкуство”, включваща творци като Светлин Русев, Димитър Казаков- Нерон, Генко Генков, Енчо Пиронков и много други.