Трима на съд за притежаване и разпространение на наркотици

Трима на съд за притежаване и разпространение на наркотици

Трима, сред тях и жена, се изправят пред правосъдието за притежаване и разпространение на наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

47-годишен жител на областния град е привлечен като обвиняем по чл. 354 „а“, ал. 1 от Наказателния кодекс. При акция на пернишката полицая през месец март 2019 г., в къща в село Рударци обитавана от 47-годишният мъж били намерени различни видове наркотични вещества с цел разпространение. Обвиняемият в момента изтърпява ефективна присъда за друго престъпление.

През месец юли миналата година, служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник претърсили жилище на улица „Г. Мамарчев“ в областния град. В имота, обитаван от 20-годишна перничанка били намерени и иззети марихуана, амфетамин и ефедрин. След проведено разследване е привлечена като обвиняема по чл. 354 „а“, ал. 5 от Наказателния кодекс.

39-годишен перничанин е привлечен като обвиняем за притежаване на амфетамин. Мъжът бил проверен в края на месец май миналата година, на улица „Юрий Гагарин“ в областния град. Ще отговаря по чл. 354 „а“, ал. 3 от Наказателния кодекс.