Само за ден – трима хванати с „трева“

Само за ден – трима хванати с „трева“

Само за ден при проведени акции служители на Първо и Второ районно управление на МВР в Перник са задържали трима за притежаване на наркотични вещества.

Малко преди 22 часа на улица „Железничарска“ бил проверен лек автомобил „СААБ“, управляван от 36-годишен перничанин. При проверка на автомобила, в него е намерено пликче, съдържащо суха зелена листна маса, реагирала на марихуана при направения полеви тест. Мъжът е задържан за до 24 часа и е започнато бързо производство.

Почти по същото време, пред жилищен блок на улица „Благой Гебрев“, полицаи от Второ РУ проверили 21-годишен жител на областния град. След личен обиск, у него е открито и иззето топче, съдържащо суха зелена листна маса, която се оказала канабис. Задържан е за до 24 часа и е започнато разследване по чл. 354 „а“, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Разследване по същият текст от закона е образувано и срещу 24-годишен перничанин. Младежът е проверен около 23, 30 ч. пред магазин на ул. „Р. Димитров“ в пернишкия квартал „Изток“. От него е иззето найлоново топче, съдържащо суха зелена листна маса  – марихуана, установена след полеви наркотест. Задържан е за до 24 ч. и е започнато досъдебно производство

Работата по трите случая продължава под надзора на прокуратурата.