Д-р Симеон Василев – новият областен управител на Перник, встъпи в длъжност

Д-р Симеон Василев – новият областен управител на Перник, встъпи в длъжност

След като още в първите часове на новото държавно управление официално бе съобщено, че ще има генерална смяна на областните управители, назначени от ГЕРБ, това вече е факт. 24 области в страната са с нови губернатори. В Перник постът поема едно добре познато лице на жителите на региона – д-р Симеон Василев.

Днес вече бившият губернатор инж. Емил Костадинов предаде символично управлението на региона на новоизбрания областен управител. Костадинов го информира, че вече е започната подготовката за новите избори и пожела успешна и ползотворна работа на наследника си.

Встъпвайки в длъжност, д-р Василев заяви, че основната му и най-главна задача е подготовката и провеждането на честни избори, при които няма да бъде позволен купен вот. „Вярвам, че ще се справим достойно с това. Ще разчитам на общинските администрации по места, както и на екипа, с който ще работим тук“ – каза още новият областен управител. Д-р Василев допълни, че много добре познава картината в областта. Остава да добие представа и за някои детайли.

Той допълни, че със сигурност ще има кадрови промени, но все още е твърде рано да се коментират те. „Все пак на поста съм от часове. Но хората ще бъдат своевременно информирани за всички действия на областната администрация“ каза новият губернатор.

Д-р Василев напомни, че цялата му дейност досега е била свързана с лекарската професия. До момента, в който беше избран за областен управител на Перник д-р Василев беше зам.директор на Университетската болница по ендокринология и шеф на хирургическия блок там.

Бил е народен представител в 40-ото Народно събрание, както и зам.-кмет на община Перник в периода 2011 г. – 2013 г. От 2015 г. досега е бил зам.-директор по лечебната дейност и началник на операционен блок в УСБАЛЕ „Акад. Иван Пенчев“ в София.

Новият областен управител е завършил Медицинския университет в София. Д-р Симеон Василев има научна степен „доктор по медицина“ и придобити специалности по хирургия и здравен мениджмънт. Работил е  в Научния институт по хирургия към Медицинска академия – София, в която е бил и главен асистент.

Д-р Василев е добре познат и на медиците, и на пациентите, които е изправил на крака, тъй като има дълъг опит в пернишката болница, бил е началник на отделението по хирургия, бил е и директор на МБАЛ „Рахила Ангелова“.