Нов областен управител има вече в Перник

Нов областен управител има вече в Перник

Служебното правителство е взело решение да бъдат освободени от длъжност всички областни управители в страната. Мотивът е за осигуряване на честни избори и намаляване на купения и корпоративния вот. Цялото правителство работи в посока за осигуряване на честни избори. Това коментира днес говорителят на Министерски съвет Антон Кутев пред медиите.

Малко по-късно, на сайта на Министерския съвет бяха оповестени имената на новите областни управители в страната

За областен управител на област Перник е назначен д-р Симеон Василев. Той е бил  народен представител в 40-ото Народно събрание, както и зам.-кмет на община Перник в периода 2011 г. – 2013 г. След това бе директор на МБАЛ“Р. Ангелова“. От 2015 г. досега е бил зам.-директор по лечебната дейност и началник на операционен блок в УСБАЛЕ „Акад. Иван Пенчев“ в гр. София. Завършил е Медицинския университет в София.

„Заповедта ще важи в сила от утре в 9ч.  От всички областни управи само в 4 няма нови назначения, където са назначени досегашни зам.-областни управители. Всеки момент на страницата на Министерски съвет ще излезе кратка биография и снимки на новите областни управители“, обясни Кутев на днешния брифинг.