Платното за София, в участъка между жп гара „Владая“ и Драгичево, е затворено за ремонт!

Платното за София, в участъка между жп гара „Владая“ и Драгичево, е затворено за ремонт!

   Движението по път I-1 София – Перник в участъка между жп гара „Владая“ и Драгичево се осъществява двупосочно в платното за Перник. За изпълнение на строително-ремонтни дейности е ограничено движението в платното за София в 3,1 км участък от първокласния път. Строителните работи са част от поетапния ремонт на над 4 км от път I-1 София – Перник в отсечката между ж.п. гара „Владая“ и пътен възел „Даскалово“, които стартираха с подготвителни дейности през миналата седмица. Подготвителните и предвидените ремонтни работи извън пътното платно завършиха по-рано от предвиденото и от утре започват същинските строително-ремонтни работи.

    За улеснение на трафика и ограничаване на възможностите за образуване на задръстване на кръстовището в с. Драгичево ще бъде забранен левият завой за Рударци. Обходният маршрут за пътуващите към с. Рударци е през пътен възел „Даскалово“ или през центъра на с. Драгичево, където може да се обърне посоката на движение. Необходимо е шофьорите да карат внимателно като следват стриктно поставената сигнализация и ограничението на скоростта до 50 км/ч.

     Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, които ежедневно пътуват между София и Перник, да ползват автомагистрала „Струма“, като алтернативен маршрут на първокласния път през Владая.

    Ремонтът на отсечката между жп гара „Владая“ и пътен възел „Даскалово“ включва полагане на нова асфалтобетонова настилка, подсилена с геомрежа по цялата ширина на платното. Ще бъде подобрено отводняването и ще бъдат възстановени прилежащите водостоци. Пътят ще е с нови бетонови бордюри, ограничителни системи /мантинели/ и пътни знаци.

    Предвижда се през септември ремонтните дейности да продължат в отсечката от Драгичево /при км 285+730/ до пътен възел „Даскалово“ /при км 286+865/. Планирано е те да завършат до края на годината.

   Ремонтите дейности са възложени на „Пътища Перник“ ДЗЗД, с което АПИ има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища на територията на област Перник.