Турнир „Аз обичам джудо“ в Перник, организиран със съдействието на общината

Турнир „Аз обичам джудо“ в Перник, организиран със съдействието на общината

IV-то издание на традиционния турнир „Аз обичам джудо“, който се проведе в зала „Борис Гюдеров“ отбеляза своеобразен рекорд по брой участници. В борбата за медали в 5-те възрастови групи се включиха 616 състезатели от 31 спортни клуба от страната. За 4-та поредна година СК „Кракра“ организира състезанието за деца от 5 до 15 години, със съдействието на Община Перник и БФ по джудо, а финансирането му е осигурено от Министерство на младежта и спорта по програма „Децата и спортният клуб“.

„Изключително съм щастлив, че в навечерието на Деня на спорта – 17 май, Перник отново е домакин на такова грандиозно мероприятие, каквото е турнирът за деца „Аз обичам джудо“. С тези думи секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков приветства участниците в IV-то издание на спортната надпревара. Той добави, че е впечатлен от многобройните участници в това прекрасно събитие. „Само преди седмица нашата зала бе домакин на Държавния личен шампионат по джудо, а аз се надявам турнири като днешния да бъдат стъпало за бъдещи европейски, световни и олимпийски шампиони.“ – допълни Жлябинков.

Ръководството на СК „Кракра“ връчи благодарствени плакети на Кмета на Община Перник Станислав Владимиров и на председателя на БФ по джудо Румен Стоилов. Статуетки от IV-тия традиционен турнир по джудо за деца „Аз обичам джудо“ получиха и секретаря на общината Мартин Жлябинков и гл. експерт по спорт в общинска администрация Десислава  Стойова.

Грациите от СКХГ „Виктория“ Сияна Борисова, Бориса Велинова и Никол Ангелова пък поздравиха всички присъстващи със завладяващите изпълнения, с които само преди седмици завоюваха призовите места в турнира по художествена гимнастика.