Бюрото по труда в Перник търси машинни оператори, сладкари, локомотивни машинисти…

Бюрото по труда в Перник търси машинни оператори, сладкари, локомотивни машинисти…

Трета поредна седмица предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места се увеличиха, като през изминалата те нараснаха с още 67  и станаха 231. Добрата новина е, че се увеличиха и предлаганите свободни работни места за безработни висшисти, макар и само с 3 и станаха 26.

Продължават да са актуални офертите за работа на 15 монтажници на електронни елементи в София, 15 охранители също за София, 10 работници в сладкарското производство за Перник и 20 машинни оператори също за Перник. През изминалата седмица се появиха предложения за работа на 10 шивачки, 15 локомотивни машинисти, 15 помощник-локомотивни машинисти и 15 маневристи за Перник.

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха още: готвачи за заведение за бързо хранене, сервитьори, бармани, салонни управители,  топилчици, лекари, фелдшери, склададжии, шофьор на лекотоварен автомобил, продавач-консултанти, общи работници, строителен електротехник, дърводелци- мебелисти, общ работник с ТЕЛК,  продавач-консултанти,  машинни оператори на металорежещи машини, монтажници на метални конструкции, машинни оператори- опаковане, общи работници, чистач-хигиенисти,  електротехници в промишлено предприятие, гладач, настройчик на металообработващи машини с цифрово управление, инженер-металург, техник-механик, шивач, работници за сглобяване на детайли,  оператори на абкант-машина, оператори на машина за лазерен разкрой, заварчици, готвачи, градинари, помощници в кухня, снабдители-доставчици, куриери, шофьор на тежкотоварен автомобил, комплектовачи, охранители, склададжии, крояч, учител по физика и химия, учител по география и икономика, касиер-домакин.

 Анализирайки трудовия пазар в Перник, се налага изводът, че  с преодолаването на пандемията от коронавиус, трудовият пазар в региона се съживява бързо. Доказателство за това е фактът, че предлаганите свободни работни места през изминалата седмица нараснаха с още 67.  Сред най- търсените кадри в момента са: машинни оператори, работници в сладкарското производство, охранители, локомотивни машинисти, маневристи, помощник-локомотивни машинисти, бармани монтажници, сервитьори, готвачи и други

На трудовия  пазар в региона през изминалата седмица преобладаваше търсенето на кадри за производството, а след тях за обслужващите дейности.

И през изминалата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда предлага 205 свободни места и 26 за безработни висшисти.