До 20 май за ремонт ще се спира временно движението по пътя към Кръстова гора

До 20 май за ремонт ще се спира временно движението по пътя към Кръстова гора

До 20 май, от 7 ч. до 18 ч., ще се ограничава движението по пътя Югово – Лъки – Здравец, по който се пътува до едно от най-светите за християните места в Родопите – Кръстова гора. Трафикът се спира за полагане на нови асфалтови пластове и изграждане на малки съоръжения в 20 км отсечка от с. Югово до с. Здравец.

 В неделя – 16 май, ще се работи само в 12 км  участък от гр. Лъки до с. Здравец, за да се осигури коридор на поклонниците към Кръстова гора.

Третокласният път е единствената пътна връзка на община Лъки с областния център Пловдив и е най-пряката връзка на областта с община Баните в Смолянска област. По пътя ежедневно преминава тежкотоварен трафик от предприятията за добив и преработка на оловно-цинкова руда в района. Пътят е построен през 50-те години на миналия век. Преминава през тежък планински терен, с голям надлъжен наклон и в по-голямата си част е без необходимия габарит.

  Строителните дейности се извършват от дружеството, с което АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.