На 17 май стартира ремонтът на пътя София – Кулата от границата със столицата до пътен възел „Даскалово“

На 17 май стартира ремонтът на пътя София – Кулата от границата със столицата до пътен възел „Даскалово“

От понеделник 17.05.2021 г., по път І-1 „София – Кулата“ от км 282+485 (бензиностанция „Лукойл“) до км 286+865 (пътен възел Даскалово на АМ „Струма“), вход/ изход за град София, през проход Владая, започва осъществяването на проект за дълготрайни строително монтажни работи. За изпълнение на ремонтните дейности ще бъде ограничено движението в платното за София като трафикът ще преминава двупосочно в платното за Перник. След завършването им работата ще продължи в платното за Перник, а движението ще се прехвърли в ремонтираното платно за София.
Строителните дейности ще доведат до затрудняване на пътното движение и образуване на задръствания с колони от чакащи автомобили.  

За пътуващите към югозападната част на град София да се използват два обходни маршрута:  за посока Перник-София през с. Мърчаево;  посока София – Перник,  през махала Горно Драгичево на с. Драгичево. 

Въведена е забрана за „ляв завой“ на движещите се от София за с. Рударци на кръстовище „Драгичево“, с организиран обходен маршрут.   Пътуващите към западната част на град София могат да използват АМ „Струма“. Живущите в гр. Перник могат да използват пътя през с. Големо Бучино.