Кметът на Перник се срещна по традиция със зрелостници отличници

Кметът на Перник се срещна по традиция със зрелостници отличници

Традиционната среща на кмета на Перник с най-добрите зрелостници, завършващи тази година средното си образование се проведе в Двореца на културата.  На срещата присъстваха директорите на всички средни училища, зам.кметът Мирослав Стоицев и Татяна Вангелова, директор дирекция „Хуманитарни дейности“.

Всички отличници получиха подаръци от общинската управа, връчени им лично от градоначалника.

Кметът Владимиров поздрави отличниците и чрез тях и всички абитуриенти от града, пожелавайки им където и да са, да не забравят родния град и винаги да се връщат тук . Независимо къде ги отведе животът.

 „Днес е ден от който няма как да не се вълнуваме. Политиката ме научи да сдържам емоциите си, но винаги в ден, като този,  няма как да не се вълнувам. Всеки от нас на такъв ден се връща в спомените си.  За дните , в които е завършил училище.“ – каза Владимиров.

„Уважаеми абитуриенти, със сигурност ще помните този ден. Този ден е преломен за вас. Минал е един етап от вашия живот.Етап, в който вие сте изградили една основа, която със сигурност ще ви даде ново житейско развитие. Ще определи вашият професионален път. Сигурен съм, че много от вас ще намерят онова поприще, което желаят, към което се стремят, което ще им даде най-голямо удовлетворение в живота. Аз съм сигурен, че за много от вас ще се говори извън пределите на Перник. Извън пределите на страната. Но се надявам всички да останете или да се върнете след време в нашия град. Той ще бъде променен към по-добро. Обещавам ви. За да може и градът и държавата ни да се развиват.

Предстоят ви емоционални дни и години, различни от тези, които сте имали в училище. Всеки етап от живота си има своя чар.Сигурен съм, че за вас по-доброто предстои. Желая ви житейски и професионален успех.“ – каза още Владимиров

„Всеки от нас успя  да вземе нещо добро и нещо важно от училището.  Бих казала, че всеки от нас излиза с много добри познания. За което сме благодарни на преподавателите. Всеки от нас е различен, но успяхме да работим и учим като екип. Пожелавам на всички абитуриенти от всички училища да намерят своя път. Който да ги удовлетворява. И ако той е в нашия град ще е хубаво и полезно за всички“ – каза Ася от Езиковата гимназия.

Мариета Николаева от ПМГ „Христо Смирненски“ благодари на всички учители за това, че винаги са били до учениците. Че са ги научили на много, че са ги изградили като личности, които поемат по своя живот.Тя пожела на всички зрелостници успех на предстоящите изпити и да реализират своите мечти. Защото най-доброто предстои.

С чаша вино всички си пожелаха много успехи. А срещата завърши със снимка за спомен.