Шефът на пернишката РЗИ става заместник-министър

Шефът на пернишката РЗИ става заместник-министър

Пернишката РЗИ отново чака нов шеф, след като досегашният – д-р Александър Златанов става зам.министър. Заедно с още двама медици той влиза в екипа на новия здраве министър д-р Стойчо Кацаров. Припомняме, че д-р Кацаров е бивш заместник-министър на здравеопазването по време на първия мандат на д-р Илко Семерджиев. Бил е депутат в 38-то и 39-то Народно събрание и председател на ЦЗПЗ.

Кои са заместниците му?

Първият е д-р Димитър Петров. Роден е през 1961 г. в Търговище. Завършил е Висшия медицински институт във Варна и има специалност по вътрешни болести. Бивш управител на НЗОК, както и   подуправител, когато начело на фонда е д-р Глинка Комитов. Народен   представител в 38-то Народно събрание.

 Вторият е д-р Александър Златанов. Роден е на 18.01.1962 г. и е завършил медицина. Бивш  депутат от 38-то Народно събрание. Член на Комисията по околната среда и  водите. Бивш директор на РЗИ в София-област, а след това на РЗИ-Перник. Директор и на  ЦСМП-София по времето на д-р Таня Андреева.

Третият е Д-р Тома Томов, който от 2020 г. до сега той е иначалник на Инфекциозно отделение   за лечение на пациенти с Ковид-19 към УМБАЛ „Александровска“ .  Завършва медицина през 2008 г. в МУ-София, а от 2015 г. има специалност „Инфекциозни   болести“. В периода 2009-2015 г. работи като ординатор в СБАЛИПБ „Проф.Иван Киров“ ЕАД – Отделение за пациенти с придобита имунна недостатъчност ХИВ/СПИН. В този период е и асистент в Катедра по Инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина към МУ-София.