Районна прокуратура – Перник повдигна обвинение срещу жена, шофирала след употреба на кокаин

Районна прокуратура – Перник повдигна обвинение срещу жена, шофирала след употреба на кокаин

 Районна прокуратура – Перник внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Ф.О. за извършено от нея престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

 Около 2,30 ч. на 3.01.2021 г. 28-годишната Ф.О. шофирала лек автомобил  „БМВ“ по автомагистрала „Люлин“. На територията на община Перник младата жена била спряна за извършване на проверка от автопатрул. При тестването й за употреба на наркотични вещества техническото средство отчело положителен резултат за кокаин. За констатираното й бил съставен Акт за установяване на административно нарушение и издаден талон за изследване. В болнично заведение Ф.О. била освидетелствана от лекар, но отказала да даде кръвна проба. С протокол за оглед на местопроизшествие управляваното от нея МПС било иззето.

  По случая е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по транспорта. Ф.О. е била привлечена към наказателна отговорност. От направената справка за нарушител/водач се установи, че обвиняемата е наказвана по административен ред за извършени нарушения на правилата за движение по пътищата.