90 болни с COVID 19 се лекуват в момента в МБАЛ”Р. Ангелова”-Перник

90 болни с COVID 19 се лекуват в момента в МБАЛ”Р. Ангелова”-Перник

 „Подценяването по празниците на опасността от COVID 19 и противоепидемичните мерки, които целят да ограничат разпространението му,  доведоха отново до леко увеличение на заразените в областта. Само през последните почивни дни при нас сме приели 14 заразени с коронавирус, а сме изписали 12”. Така охарактеризира накратко ситуацията с коронавируса в Перник директорът на МБАЛ”Р. Ангелова” Перник д-р Анатоли Митов. Той поясни, че в момента в болницата се лекуват от коронавирус  90 пациенти.

„Бедата е, че се заразяват и млади хора, при някои от които болестта преминава със сериозни усложнения. Преди 2-3 дни, от такива сериозни усложнения, почина жена на 47 години, без други придружаващи заболявания. Тежко е за нашите медици, когато, въпреки положените огромни усилия пациентът да пребори тази зараза, той изгуби битката, но такъв е животът, за съжаление. Затова апелирам- не е преминала опасността от COVID 19, не подценявайте спазването на противоепидемичните мерки”, категоричен е д-р Митов.

На въпроса- има ли свободни легла, д-р Митов увери, че има свободни легла за лечението на ковид-болни пациенти. Въпреки това, поради лекото разхлабване на натиска върху здравната система в Перник и за да се осигурят качествени здравни грижи за жителите от областта, някои от отделенията в МБАЛ”Р. Ангелова” възстановиха дейността си. Такива са: травматологично, очно и неврологично. Останалите отделения- двете вътрешни, хирургия, инфекциозно, урология продължават да лекуват болни с коронавирус, уточни директорът на МБАЛ”Р. Ангелова”.