Много мераклиите в Перник за депутатската листа на БСП

Много мераклиите в Перник за депутатската листа на БСП

Наплив от мераклии за депутатската листа на социалистите се наблюдава в община Перник. Само местните кандидатури, които ще бъдат представени на предстоящата общинска конференция на столетницата, са 56. Сред тях се забелязват и стари, и нови имена. 11 пък ще са кандидатурите, спуснати от централата на соцпартията, в т.ч. „стари муцуни“ като Янаки Стоилов например. И разбира се – Корнелия Нинова.

Тя ще се изправи в тежък двубой с най-големия си опонент в Перник – кметът Станислав Владимиров, който заедно със зам.кмета Стефан Кръстев, е получил най-много номинации. Което вероятно ще е трудно за преглъщане от лидера на партията Нинова.

Листата с всички кандидат депутати ще бъде предоставена на областното ръководство на БСП. 

Окончателния вид на листата ще бъде ясен след като и останалите общини в региона представят своите кандидатури. И най-вече, след като националното ръководството на столетницата се произнесе. Ясно е обаче, че кой ще води бащина дружина ще решава Корнелия Нинова. А тя ще търси реванш срещу Владимиров и екипа му, въпреки че обикновените членове на партията имат много по-различно мнение от нейното. Тя вероятно ще постави свои хора на избираемите места в листата, за да си осигури нужният и комфорт в парламентарна зала. Което може да отблъсне много от гласоподавателите –членове и симпатизанти на соцпартията. И да се случи точно онова, за което предупреждава Владимиров – крах на вота за парламент за БСП. Какво ще се получи в крайна сметка, ще видим през април.