Брилянтна френска комедия с Асен Блатечки на пернишка сцена

Брилянтна френска комедия с Асен Блатечки на пернишка сцена

Асен Блатечки‚ Койна Русева, Стефан Иванов и Милена Маркова могат да гледат перничани в спектакъла „Лъжата” от Флориан Зелер, който ще се играе на пернишка сцена на 15-ти февруари от 19 часа. Постановката е на Борислав Чакринов.

„Лъжата” е комедия за истината. За предимството да я прикриеш и за недостатъците от разкриването й.

Две двойки. Приятелство. Предателство. Подозрение. Истина или… лъжа

Алис е забелязала най-добрия приятел на мъжа си с друга жена и е изправена пред мъчителна дилема: трябва ли да каже на приятелката си какво е видяла или не? Съпругът й Пол се опитва да я убеди, че е наложително да скрие истината и полага всички сили, за да докаже, че лъжата е истинско изкуство… Дали го прави, за да защити приятеля си? Или самият той има тайни за криене?… Или може би самата Алис има своя тайна и се опитва да го принуди да признае собствените си лъжи, за да прикрие своите? Трудно е да се каже… Някои истини е най-добре да бъдат казани. Или може би не?

Пиесата на френския драматург Флориан Зелер се превръща в световен театрален хит без да дава категоричен отговор на тези вечни въпроси. Изиграна от блестящ актьорски състав на българска сцена, брилянтната френска комедия се превръща в незабравимо театрално преживяване.

Представленията ще се представят при спазване на всички въведени задължителни противоепидемични мерки за закрити пространства и спазване на не повече от 30% от капацитета на залата определени със Заповед на Министъра на здравеопазването.

Не се допускат зрители без предпазни маски, предупреждават от ръководството на театъра.