Два пожара и 31 аварийно-спасителни дейности е равносметката от изминалите две денонощия в региона

Два пожара и 31 аварийно-спасителни дейности е равносметката от изминалите две денонощия в региона

 Продължава ликвидирането на последствията от падналите обилни дъждове. Пожарникарите и спасителите   са осъществили 25 отводнявания на сгради и помещения. Най-много адреси са посетени в гр. Батановци – 7. Изпомпване на вода е имало и в гр. Перник и селата Ярджиловци, Витановци,  Студена и Драгичево. В Земенско пожарникарите са оказали съдействие в село Жабляно, а в Ковачевско в с. Светля. Две отводнявания са осъществени в трънското с. Неделково и едно в гр. Брезник.

 Около 12,50 ч. на 13 януари е подаден сигнал за горяща къща в ковачевското с. Светля. Два противопожарни екипа от Радомир и Трън реагирали незабавно. Пламъците били локализирани. Унищожени са домашно имущество, балатум и са опушени стени на помещения. Сградата като цяло е спасена. Причината е късо ел. съединение. Няма пострадали хора.

Колата марка „Мерцедес“ е пламнала в движение около 20,40 ч. вчера в пернишкия квартал “Каменина”.Нанесени са щети на двигателния отсег и на част от електрическата инсталация. Причината е техническа неизправност. Един екип на РСПБЗН – Перник локализирал пламъците. Няма пострадали хора.