„Топлофикация Перник“: Предприели сме всички необходими мерки при евентуално влошаване на обстановката заради проливни дъждове или застудяване

„Топлофикация Перник“: Предприели сме всички необходими мерки при евентуално влошаване на обстановката заради проливни дъждове или застудяване

„Във връзка с обилните валежи в региона и обявеното частично бедствено положение в Перник, искаме да уверим нашите абонати, че съоръженията ни са напълно подсигурени. Продължаваме да работим на пълен капацитет. Доставката на топлоенергия е гарантирана“, това съобщиха от „Топлофикация Перник“.

От дружеството информират своите абонати, че постоянно се наблюдава ситуацията в региона. Към момента контролираното изпускане на язовир „Студена“ не се отразява на работата и не застрашава снабдяването с вода на ТЕЦ-а. „Уверяваме нашите абонати, че сме предприели всички необходими мерки при евентуално влошаване на обстановката. При рязък спад на температурите, „Топлофикация Перник” ще продължи да функционира нормално“, уверяват от ръководството на дружеството. От там допълват още, че са предприети  необходимите действия за гарантиране на складовите наличности от горива, както и възможността за превключване на работния режим на природен газ, при необходимост.

„Според прогнозата за времето през следващите няколко поредни денонощия се очаква температурите да бъдат постоянно под 0 градуса. Дружеството уверява своите абонати, че разполага с необходимите мощности за поддържане на по-висока температура на подаваната гореща вода към абонатите“, подчертават от „Топлофикация Перник“.