Нов случай на посегателство срещу горски служители на „ДГС Сливница” от фамилия нарушители

Нов случай на посегателство срещу горски служители на „ДГС Сливница” от фамилия нарушители

 Поредно грубо посегателство от нарушители срещу държавни горски служители е регистрирано към 15.00 часа в сряда – 13 януари, на територията на „ДГС Сливница”. При обход в охранителния участък в землището на с. Градец, община Костинброд, горските стражари забелязват движещ се високопроходим автомобил „Гранд Чероки” с чужда регистрация. Подават сигнал, за да спре за проверка, но водачът на джипа Б.З. отказва да се подчини. Започва преследване, при което в близост до подстанцията на Костинброд други два автомобила препречват пътя на горските. Колите се управляват от И.З. с прякор Пушката, който в последните 10 години е известен с кражбите на дървесина и другия му син – Л.З. Двамата започват да отправят смъртни заплахи срещу горските стражари.

 За да предотвратят допълнителна ескалация на напрежението, горските се опитват да се измъкнат, при което бракониерите в протежение на около километър на няколко пъти правят опити да избутат от пътя служебния им автомобил със специален режим на движение. Служителите на „ДГС Сливница” сигнализират полицията и тел. 112, които се отзовават веднага. Нарушителите успяват да избягат, но по-късно са задържани от органите на реда. 

 Бащата и двамата му синове са системни бракониери в района на стопанството. През последните години срещу тях многократно са подавани сигнали и съставяни констативни протоколи и актове.