Осъдиха авторите на въоръжен грабеж в Перник

Осъдиха авторите на въоръжен грабеж в Перник

Извършителите на въоръжен грабеж в магазин в Перник вече са с наложени наказания по споразумение с Районната прокуратура в града.

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Перник и защитата на подсъдимите Д.Д. и Ц.С., привлечени към наказателна отговорност за извършено от тях престъпление по чл. 198, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 24.09.2020 г., в търговски обект в пернишкия квартал „Изток“, бил направен опит за отнемане на парична сума в размер на 400 лева, представляващи оборотни средства. В хода на разследването по случая извършителите на престъпното деяние са били установени – Д.Д. (на 23 години) и Ц.С. (на 17 години).

Подсъдимият Д. склонил непълнолетния си съучастник С. към грабежа и го улеснил при опита му за отнемане на парите, като стоял до вратата на търговския обект. Продавачът на магазина бил заплашен от Ц.С. с насочен пистолет.

Двамата подсъдими са се признали за виновни и са се споразумели с Районна прокуратура – Перник за наказанията, които да им бъдат наложени за извършеното от тях престъпление – две години „лишаване от свобода“ с четиригодишен изпитателен срок за Д.Д., а за непълнолетния Ц.С. – шест месеца „лишаване от свобода“, чието изпълнение да бъде отложено за една година и шест месеца. Предвидено е възлагане на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Перник провеждане на възпитателна работа с него.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.