12 000 коледни елхи има готовност да предостави за празниците ЮЗДП

12 000 коледни елхи има готовност да предостави за празниците ЮЗДП

Общо 12 000 коледни дръвчета има възможност да предложи на пазара за предстоящите празници Югозападното държавно предприятие. Над 1/3 от тях са живи елхи в контейнер от видовете обикновен смърч и ела, които са най-предпочитани от потребителите. Произведени са в горските разсадници в „ДЛС Дикчан” и в териториалните поделения в Гоце Делчев, Елин Пелин, Самоков и Трън. При отсечените дръвчета асортиментът е по-богат и включва също черен и бял бор, както и зелена дугласка.

По традиция добивът на коледни елхи започва в началото на декември. Сече се само след подадени заявки от търговци в държавните горски и ловни стопанства на ЮЗДП. Всяко законно отрязано дърво е придружено със специална марка и индивидуален номер.

Елхите се предлагат на различна цена в зависимост от дървесния вид, височината и начина на добив. Цените на живите елхи с корен, които след празниците могат да бъдат засадени, са от 9.30 до 43.00 лева без ДДС. Отсечените се предлагат от 2.00 до 43.00 лева без ДДС.

 В Благоевград живи дръвчета се предлагат пред административната сграда на ЮЗДП на ул. „Зора” № 18. Жителите на Гоце Делчев и региона могат да направят заявка за доставка в държавното горско стопанство в града. От понеделник – 7 декември, софиянци също ще имат възможност да закупят контейнерна елхичка на ул. „Антим І” № 17. Продажбата се извършва при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.  

 Физически лица и фирми, които желаят да закупят живи коледни елхи, могат да получат допълнителна информация на тел. 0887 783 604 – инж. Росица Хаджиева.