Елхата в Перник грейва без традиционното тържество

Елхата в Перник грейва без традиционното тържество

Коледната елха пред мемориала вече е окичена и радва перничани. Продължава монтирането на празничната украса в областния център. Празничните светлини ще грейнат из целия град, за да донесат поне празнично настроение на перничани, въпреки тежката ситуация с пандемията от коронавирус.

Заради въведените противоепидемични мерки, тази година няма да има нито празнични програми и концерти, нито тържествено запалване на коледната елха, нито празнична новогодишна вечер на площада. Въпреки това, коледният дух няма да отсъства.

Общината се е постарала да създаде празнично настроение в града с богатата украса не само в центъра, но и в по-големите квартали и главните пътни артерии по вътрешно-градската мрежа. Местни фирми помагат това да се случи, а за общата визия на украсата помагат дизайнери и специалисти по аранжиране, уточниха от общинската управа.

В празнични светлини ще грейнат не само площад Кракра, Дворецът на културата и улица Търговска, но и кварталите Изток и Тева, големите кръгови кръстовища и улици. Новото в украсата ще бъде монтирането на светлини на надлез „Иван Вазов“, реновираните два моста на реката – при Руския битак и при Младежкия дом, който ще бъде открит в близките дни. Очаква се празничното украсяване на града да приключи до 10 декември.