За ремонта на улица „Стара планина“ няма да се харчат пари, дарение е!

За ремонта на улица „Стара планина“ няма да се харчат пари, дарение е!

Общинската съветничка от ГЕРБ Милена Миланова попита миналата седмица чрез медиите кмета на общината Владимиров кой е разрешил основния ремонт на улица „Стара планина“, където е започнала подмяна на пътната настилка, при положение, че ремонтът на този обект не е включен в поименния списък с капиталовите разходи на Община Перник? Колко ще струва това на перничани, пита още тя. 

На свой ред градоначалникът, пак чрез медиите, я увери, че обновяването на улицата, която отдавна плаче за сериозен ремонт, няма да струва нищо на данъкоплатците, защото тя е дарение за града от  „Главбулгарстрой“ – дружеството, което строи водопровода на Перник в момента. Това е и причината ремонтът да не фигурира в списъка за капиталови разходи.

Не е лошо когато хвърляш обвинения и сееш съмнения у гражданите, да си „напишеш домашното“, проучвайки фактите.

А от „Главбулгарстрой“ ще ремонтират като подарък и други улици в града.

Кметът Владимиров припомни за тотално сбъркания проект за надлез „Иван Вазов“, в който не е бил включен ремонт на стълбите, не е било направено качествено обследване на колоните, за да се види, че в едната има проблем и още куп неточности, които са отстранени също с добрата воля на фирмата – строител.

Когато един управник не краде, не си търси „ресто“, не тормози бизнеса с рекет, фирмите, особено тези, които изпълняват големи инфраструктурни проекти, правят подарък на перничани. Това се нарича социална отговорност. Прави се в цял свят, е категоричен кметът Владимиров.