Учениците от Х ОУ „Алеко Константинов“ спечелиха футболен турнир в кв. „Изток“

Учениците от Х ОУ „Алеко Константинов“ спечелиха футболен турнир в кв. „Изток“

Традиционният турнир “ За купата на Кмета на Кметство Изток “ със съдействието на Районен младежки дом, кв. Мошино и водещ на събитието – Румен Искренов, съобщават от кметство Изток

Гости бяха: Валентин Лазаров – председател на Областния съвет на БФС – Перник, Радослав Динев – кмет на Кметство Църква, Мартин Жлябинков – секретар на Община Перник.

Участници бяха ученици от 1 до 4 клас на X ОУ“ Алеко Константинов „, XI ОУ“ Елин Пелин „, XIII ОУ“ Св. Св. Кирил и Методий “ от кметство Изток и XVI ОУ “ Св. Св. Кирил и Методий „- кв. Църква, придружени от учителите си по ФВС. Съдия на  футболния турнир – Мишел Величков.

На първо място се класираха X ОУ „Алеко Константинов“, второ  място – XI ОУ „Елин Пелин“ , две трети места за XIII ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и XVI ОУ „Св. СВ. Кирил и Методий“.

Кметът на Кметство Изток награди с купи спечелилите отбори. Бяха им връчени грамоти за отборни и индивидуални постижения, както и тениски на всички участвали в турнира.

Валентин Лазаров –  председател на ОС на БФС – Перник направи мил жест към участващите отбори като им подари оригинални футболни топки. Той поздрави участниците, като им пожела все повече успехи в спорта и да продължават да бъдат гордост за Изток и Църква.

Валентин Лазаров подари на кмета на Кметство Изток – инж. Десислава Стоянова картина с пожелание за здраве, успехи и съвместна работа за подобряване на спортната среда на територията на кметството.

Инж. Десислава Стоянова пожела на участниците да играят с хъс за победа, да вярват във възможностите си и да бъдат упорити, за да могат един ден да прославят кварталите ни с техните успехи.