Много културни изяви на РестАрт в Перник

Много културни изяви на РестАрт в Перник

Със спектакълната изложба на художника Кирил Богданов „The Birds“ бе открит РестАрт в Перник. В първия ден на изявите в Двореца на културата се събраха десетки почитатели на творчеството на талантливия художник. Богданов показа едно по едно своите произведения. Под аплодисментите на присъстващите и музикалния съпровод на DJ Mati 15-те платна с изображения на птици, всяко изпълнено в различен стил бяха открити за публиката.

Преди откриването на изложбата възпитаниците на ЦПЛР – ОДК показаха талантите си в спектакъл, създаден за РестАрг Перник.

Гост на събитието бе зам.-кметът на община Перник Стефан Кръстев.

Вторият ден на Рестарт Перник бе посветен изцяло на литературата. В Двореца на културата свои книги представиха издателствата „Мармот“, „Българска история“, „Жанет 45“, „Маргаритка“, „Шамбала“, „Екрие“и „Робертино“. В Перник бяха също  „Пощенска кутия за приказки“ и „Фокс бук кафе“. Любимите  на децата Бухалчо и Маргаритка се срещнаха с почитателите си, а през деня имаше още много изненади.

Между 14:00 ч.- 16:00 ч. своите книги представиха Христина Панджаридис, Румен Павлов и Ана-Мария Герасимова. В 16:00 ч. пък Камелия Кучер представи новата си книга. В 17:00 ч. създателят на проекта „Пощенска кутия за приказки“ Георги Блажев се срещна с перничани. Гвоздеят на програмата за деня бе представяне на книгата на Стефан Вълдобрев от 19:00 ч. в Двореца на културата.