Днес перничани празнуват празника на своя град!

Днес перничани празнуват празника на своя град!

Отново е 19 октомври- Денят на град Перник. Въпреки тревогите, заради пандемията, която обхвана страната, днес е голям празник за жителите на общината. На този ден освен, че се прави равносветка на постигнатото, се отдава заслуженото на хората, които с труда си са допринесли за развитието и просперитета на община Перник.

Съобразявайки се с апела на директора на РЗИ-Перник, днес ще отбележим подобаващо празника на Перник.

Да доброто настроение на жителите на общината и гостите, Община Перник е подготвила богата програма.

В нея ще вземат участие Михаела Филева, групите „Скандау“ и „Тангра“,  Денислав Димчев и Балан ще бъдат звездите, които ще участват в празничния концерт по повод Деня на град Перник на 19-и октомври. Концертът ще започне в 18:00 ч. пред Двореца на културата. А от 17:00 ч. тийн звездите  Денислав Димчев, Балан, Еляса и Йоан – Петър ще раздават автографи на своите фенове.

Тържества ще има през целия ден. Празникът ще започне в 9:00 ч. с литургия в храм „Св. Иван Рилски“. В 10:30 ч. ще бъде открита тържествената сесия на Общинския съвет, на която ще бъде обявен почетният гражданин на Перник за 2020 г.

Официалното откриване на празника ще започне в 11:00 ч. с  ритуал за издигане на националния флаг, празнично слово на кмета на община Перник Станислав Владимиров, връчване на годишните награди „За принос“ и фолклорен концерт.

От 11:30 ч. най-малките перничани могат да се забавляват на детския есенен панаир организиран от Регионалния исторически музей. В 16:00 ч. в музея ще бъде открита изложбата „Будители от Пернишко“.

От 12:30 любителите на изкуството ще могат да разгледат изложбата „Живопис и графика на Иван Стратиев“ в галерия „Любен Гайдаров“.  В 15:00 ч. ще започне младежката програма пред Общинския младежки дом – Перник.

В 14:00 ч. на централния градски площад ще бъде открито състезанието с тротинетки за деца от 5 до 12 години, в 16:00 ч. Майсторите на танца ще проведат уъркшоп по различни видове танци.

Честит празник перничани! Нека Свети Иван Рилски да закриля любимия ни град за благото на всички!

Ето и пълната програма за празника:

09:00 ч. Храм „Св. Иван Рилски“Света литургия
09:30 ч. Пл. „Св. Иван Рилски“„100 години от освещаването на Минната църква“ – мобилна изложба на РИМ
10:30 ч. Конферентна зала Дворец на културатаТържествена сесия на Общинския съвет
11:00 ч. Пред Двореца на културатаОфициално откриване на празника:   Ритуал за издигане на националния флагПразнично слово на Кмета на община ПерникВръчване на годишните награди „За принос“Фолклорен концерт
11:30 ч. Пред Подземния минен музейДетски есенен панаир  
12:30 ч. Галерия „Л. Гайдаров“Живопис и графика на Иван Стратиев – художествена изложба
14:00 ч. Централен градски площадСъстезание с тротинетки за деца от 5 до 12 години
15:00 ч. Пред Общинския младежки домАртистична програма
16:00 ч. Централен градски площадУъркшоп по различни видове танци с „Майсторите на танца“
16:00 ч. Регионален исторически музей – експозиция«Будители от Пернишко» – изложба  
17:00 ч. Пред Двореца на културатаФен среща с  Денислав Димчев, Балан, Еляса и Йоан – Петър
18:00 ч. Пред Двореца на културатаПразничен концерт с Михаела Филева, група „Скандау“, група „Тангра“, Балан, Денис Димчев, Еляса и Йоан – Петър и изява на младежки творчески формации   Фойерверки