„Топлофикация Перник” предлага дистанционно отчитане на топлинната енергия

„Топлофикация Перник” предлага дистанционно отчитане на топлинната енергия

 „Топлофикация Перник” предлага на своите абонати възможността дистанционно да отчитат консумираната топлинна енергия.

„С тази услуга клиентите ни ще получават отчет в реално време, без да е необходимо да стоят вкъщи и да чакат инкасаторите. Живеем  в много забързано ежедневие, времето важно и никога не стига. За всеки е неприятно, когато се налага специално да си вземе  ден или два  отпуск, за да може да осигури достъп на инкасатор, който да отчете топлинните разпредели и водомерите в жилището му. Ние се стремим да работим в полза на абонатите си и искаме да ги улесним възможно най-много. С тази услуга правим точно това“, каза Ясен Кацаров, изпълнителен директор на „Топлофикация Перник”.

 По неговите думи всеки абонат може да закупи уредите за дистанционно отчитане от дружеството. „Подготвили сме специално ценово предложение за услугата „дистанционно отчитане“, от която могат да се възползват всички наши абонати. Те могат да платят уредите разсрочено за срок от 24 месеца без оскъпяване“, поясни Кацаров. Той допълни, че чрез разсрочването клиентите на „Топлофикация Перник” ще платят за 24 месечни вноски само по 1,47 лв. с ДДС на месец за всеки топлинен разпределител, а за водомерите около 3 лева в зависимост от обема на уреда.

„Дистанционното отчитане има още едно предимство, а именно, че домакинството ще плаща само и единствено това, което реално е употребило. Освен това, по този начин   отпадат прогнозните сметки, които често се оказват невярно калкулирани, което в повечето случаи се дължи на трудното прогнозиране на средно-месечните температури“, подчерта Ясен Кацаров.