Увеличени са значително амбулаторните прегледи в ЦСМП-Перник!

Увеличени са значително амбулаторните прегледи в ЦСМП-Перник!

Увеличени са амбулаторните прегледи, извършени във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник. Това информира директорът на ЦСМП д-р Валери Симеонов. Той поясни, че при 174 прегледа за предходната седмица, през изминалата те са се увеличили на 274. Обажданията на спешния телефон през миналата седмица са 258 и също са се увеличили.

„Очевидно хората по селата се стреснаха от коронавируса и вече търсят лекарска помощ по-навреме, за да не се стигне до усложнения. Добрата новина е, че през отминалата седмица нямаме фалшиви повиквания на телефон 112. Нашите екипи са реагирали на 3 ПТП, от които, за съжаление, при това над пазара в Перник имахме смъртен случай на възрастна жена”, поясни д-р Симеонов. Той допълни, че тази седмица е подписан Колективен трудов договор в ЦСМП и със синдикат „Защита”.

„При нас дойдоха петима представители на синдиката, начело с техния лидер Красимир Митов и юриста им. Те прегледаха подписания вече КТД, одобриха го с някои допълнения и го подписаха. Вече внесохме актуализирания КТД в Инспекцията по труда в Перник, подписан и от синдикат „Защита””, уточни директорът на ЦСМП.

 На въпроса- появиха ли се медици, които желаят да работят в спешния център, д-р Симеонов отговори. „Имахме две обаждания по телефона преди няколко дни от две лекарки- от София и от Ямбол, които проявиха интерес към условията на труд и заплащането при нас. Едната от тях дори изяви желание да дава само нощни дежурства. Готови сме да приемем всички условия, стига да дойдат лекари при нас, защото в момента имаме 10 свободни места. Ако дойдат и двете лекарки, ще работим по-спокойно”, допълни д-р Симеонов.