Пощенска кутия за приказки на фестивала „РестАрт Перник“

Пощенска кутия за приказки на фестивала „РестАрт Перник“


Пощенска кутия за приказки ще бъде част от арт фестивал „РестАрт Перник“.
На 16 октомври в „Дворец на културата“ град Перник след 17:00 часа Георги Блажев ще има специално участие, част от културната програма на фестивала и ще прочете свои разкази. Събитието се провежда с подкрепата на община Перник.
Пощенска кутия за приказки е литературен проектq създаден от Гери Турийска. Литературният проект стартира през 2010 г. Всеки месец любители на късия разказ изпращат писма по зададена тема. Десет от историите се селектират и прочитат на живо. С текст може да участва всеки, като единственото изискване към авторите е да се вместят в три страници. Избраните произведения се прочитат от популярни личности — журналисти, писатели, музиканти, артисти и др.
„Пощенска кутия за приказки“ е едно от онези явления, които в голяма степен доказват, че по нашите географски ширини все още има хора, които се интересуват от културни събития. Всеки месец Sofia Live Club буквално се пука по шевовете и събира на сцената си по десет от най-популярните личности в шоубизнеса. Ама от онези, които харесвате. Не от другите, които като ги видите и си казвате „Оф, пак ли тези?“