20 новозаразени са регистрирани в пернишко през последните  четири дни!

20 новозаразени са регистрирани в пернишко през последните четири дни!

20  новозаразени с коронавирус са регистрирани на територията на област Перник за периода 9-12.10.2020 година по данни от Националната информационна система за борба с COVID-19.   От тях 10 са от Перник, 1 от Радомир, 2 от село Кралев дол, 1 от село Кладница, 1 от село Драгичево, 1 от село Ноевци, 1 от село Витановци.

По информация от Регионалната здравна инспекция, през този период един от заразените с коронавирус е загубил битката с болестта. Става въпрос за мъж на 81 г. от село Витановци. Той е имал придружаващи заболявания, лекуван е в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Най-много са заразените с COVID-19 на възраст от 40 до 49 години- шестима, а четирима от заболелите са на възраст от 50 до 59 години. Сред заразените има и дете на 12 г., което учи в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Радомир. Контактните лица в учебното заведение са поставени под карантина в домашни условия. Само на 12 октомври са регистрирани 3-ма новозаразени: жена на 42 г. от гр. Перник, която е на домашно лечение; момче на 16 г. от с. Дивотино, което е на домашно лечение; ученик в Софийска духовна семинария; жена на 49 г. от София, като този случай е предаден на Софийското РЗИ.

Към момента са активни 53-ма заразени в областта. От тях 40 са на домашно лечение, а 13 са хоспитализирани . От тях 5 са в СБАЛББ Перник, 4 в МБАЛ „Р. Ангелова” в Перник и 4 в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Под карантина са поставени общо 134 заразени. От тях в община Перник са 95, в община Радомир – 33, в община Брезник – 5, в община Ковачевци- 1 и по нито един в общините Трън и Земен .