Кошмар! Намериха останки от трупа на изчезналата Антониа

Кошмар! Намериха останки от трупа на изчезналата Антониа

Кошмар потресе Радомирско. Намериха части от женски труп, за който се предполага, че е на изчезналата 30-годишна Антония Гервазиева Веселинова от село Копаница. Близките на изчезналата жена, чиито останки се предполага, че са открити на 3 октомври в Радомирско, разказват, че за последно са я видели в деня на изчезването й – Ивановден. Тогава им казала, че отива за няколко дни в Радомир при Любомир Л. – мъжът, с когото имала връзка от около 4 години. Отношенията им били бурни. Според майката на 30-годишната жена, понякога използвали наркотици, не рядко се стигало и до агресия. „Имаше белег на челото и е споделила пред снаха ми, че е от Любо и ако не е била майка му, е щяло да стане много по-лошо”, разказва пред Нова телевизия майката на Антониа – Нели Стойнева. Тя добавя, че е имало и молба за ограничителна заповед. След седмица обаче се обадили на Антониа и тя разбрала, че това значело никога повече да не вижда Любо и не се съгласила.

Четири дни след изчезването й Любо заминал за чужбина. Полицията казва, че първо е бил в Германия, Австрия, а сега се намира в Италия. От тогава до днес, семейството на изчезналата жена не може да се свърже с него. Майката на Антониа се опитвала да разбере повече от бащата на Любомир. Звъняла му, той казвал, че нищо не знае, а последните месеци спрял да отговаря на обажданията й. Сега разследващите не казват как са стигнали до останките. Но едно от предположенията е, че именно бащата на Любомир ги и завел до мястото. „Нищо не мога да кажа. Води се следствие”, казва той. Засега няма нито конкретни обвинени, нито задържани за изчезването на Антониа.

Говорителят на пернишката Окръжна прокуратура Албена Стоилова заяви пред телевизионните камери завчера, че самоличността на жената, чийто труп е открит в началото на месеца, тепърва ще се установява. Освен останки, е открит и куфар с коса. „Открит е женски череп, челюст и куфар с коса. Тъй като от януари се издирва лице от женски пол, имаме предположения че останките са на това лице. Те са дадени за ДНК анализ”, каза Стоилова. От прокуратурата казват още, че е образувано дело за отвличане. Ако ДНК експертизата се потвърди, че останките са на въпросната жена, ще започне досъдебно производство за убийство. Засега разглежданата версия е отвличане.

До момента официална информация от полицията за престъплението няма.