Кметът Владимиров поздрави легендата на волейбола в Перник Пенка Методиева за 70-годишнината

Кметът Владимиров поздрави легендата на волейбола в Перник Пенка Методиева за 70-годишнината

Легендата на женския баскетбол и почетен гражданин на Перник Пенка Методиева навършва 70 години днес. По повод прекрасния юбилей й пожелаваме да бъде здрава, да се радва на деца и внуци и спортният дух никога да не я напуска. 

„Всички перничани  се гордеем с големите  Ви успехи, постигнати на олимпийски игри, европейски и балкански първенства.  Нека на този прекрасен празник още веднъж да си спомним за блестящите Ви победи, прославили родината ни по света. Тези ваши постижения и днес са вдъхновение и пример за подражание на младите ни надежди в спорта“, написа кметът на община Перник Станислав Владимиров в поздравителния си адрес до Пенка Методиева.

Пенка Методиева е състезател в баскетболния отбор на „Миньор – Перник“ и участва в националния отбор. С него печели бронзов медал на Олимпиадата в Монреал (1976) и сребърен медал на Олимпиадата в Москва (1980) . Освен това с националния отбор участва на балкански и европейски първенства. Със своя уникален стил и спортменски дух постига лични върхове – най-добра баскетболистка на България (1974), най-добра баскетболистка на Балканите (1974), в идеалния отбор на Европа за 1978 година, в идеалния отбор на България за 70-те години.