Община Ковачевци е сред номинираните от Националното сдружение на общините

Община Ковачевци е сред номинираните от Националното сдружение на общините

Община Ковачевци е сред отличените на традиционните Годишни награди на Националното сдружение на общините /НСОРБ/, които бяха връчени на церемония в резиденция „Бояна“ в Деня на българската община.

За първа година, по решение на Управителния съвет на НСОРБ, се връчва почетната награда „Протегната ръка”. С нея се номинират личности, които са дали пример със своите действия или инициативи, затова как индивидуалните усилия на всеки са важни за общността.

 Кметският наместник на село Светля Стефка Евтимова получи плакет и грамота от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. С огромното си сърце Стефка, показа съпричастност към труда на медиците в битката с коронавируса. В първите дни на извънредно положение в страната, тя заедно със своите съселяни събраха лични средства и станаха едни от първите дарители. Те закупиха маски и предпазни костюми за нуждите на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник и Първо вътрешно отделение на МБАЛ”Р. Ангелова” в Перник.  Наградата е признателност и благодарност към хората, които помагаха безкористно и всеотдайно. Човечността е най- важният пример и урок в живота. Със своята инициатива, хората от община Ковачевци показаха, че в такъв труден момент населението е единно в битката за най- ценното- човешкия живот и подкрепя медиците, които водят битка на първа линия с коронавируса.

Кметският наместник благодари за отличието и изказа признателността си към кмета на община Ковачевци Васил Станимиров затова, че винаги помага и е сред хората.

„С тези големи сърца пак ще помагаме!”- обеща развълнувана Стефка Евтимова.