КНСБ организира в Перник форум на тема „Бъдещето на труда и предизвикателствата в ерата на дигитализацията“

КНСБ организира в Перник форум на тема „Бъдещето на труда и предизвикателствата в ерата на дигитализацията“

„Живеем в свят, който все повече се дигитализира. Технологиите напредват и с някои неща ни улесняват, но трябва да търсим алтернатива и за хората, които ще загубят работата си“. С тези думи областният управител инж. Емил Костадинов откри форума на КНСБ „Бъдещето на труда и предизвикателствата в ерата на дигитализацията“, който се проведе в Перник.

В него взеха участие президентът на синдикалната организация Пламен Димитров, областният координатор Наташа Ангелова, председателят на Общинския съвет в Перник  Димитър Колев, председателят на КРИБ Перник Георги Милев, кметове на населени места и представители на бизнеса.

„Пандемията от коронавирус доведе до безпрецедентно увеличаване на специалистите, които все  повече разчитат на технологиите. Високо бяха оценени  предимствата на дигиталните решения в сферата на образованието и учениците, и студентите успяха успешно да завършат учебната година“, коментира областния управител.

Област Перник може да се похвали на този етап, че безработицата е с близо пункт по–ниска от тази  за страната, подчертаха  на срещата от КНСБ.

В рамките на срещата Пламен Димитров представи възможностите и предизвикателствата в дигиталната ера и подчерта необходимостта от подобряване на уменията на работещите българи.