Богата програма за Деня на града в Перник

Богата програма за Деня на града в Перник

РестАрт Перник, който ще бъде  част от културно-развлекателните събития, съпътстващи Деня на град Перник започва на  15-и октомври и ще продължи до 18-и /неделя/. Началото ще постави Духовият оркестър, който ще свири пред Двореца на културата в 11:30 ч. на 15-и.

Официалното откриване ще започне в 19:30 ч. с изложба на Кирил Богданов, музикалният съпровод, на която е осигурен от DJ Mati.

Следващият ден е посветен на книгата. Издателства ще предлагат актуални заглавия, а авторите ще раздават автографи. Като най-атрактивно се очертава представянето и четенето на книга с акомпанимент на китара в изпълнение на популярния певец Стефан Вълдобрев.  Известната пернишка писателка Здравка Евтимова също ще бъде сред своите почитатели. Помислено е и за забавления на малките – пространството във и пред Двореца ще бъде тяхно „царство“.

Акцент в съботния ден е градският есенен базар в Двореца на културата, както и атрактивното рисуване на карикатури по желание и на място, което ще направи Кирил Богданов.  Пред ОДК поле за изява ще имат аниматори от ОДК.

Неделният ден – 18- октомври, ще започне с обедно матине на КО „Орфей“ и ще завърши с концерт на група „Конкурент“.