Продължава засиленият контрол в търговските обекти в Пернишко

Продължава засиленият контрол в търговските обекти в Пернишко

Продължава засиленият контрол в търговски обекти на територията на региона, съобщават от Областната дирекция на полицията.

Няколко търговски обекта и фирми за таксиметрови услуги са проверени при специализирана полицейска операция с участието на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник, РЗИ, НАП и Дирекция „Инспекция по труда“. Контролът е във връзка със спазване на противоепидемичните мерки и законодателството в Република  България.

От проверените 8 таксиметрови автомобила в Перник е установен шофьор, който упражнява професията без съответната правоспособност. 29-годишният мъж от село Горни Лом е осъждан, което също е в разрез с нормативната уредба. Задържан е за 24 часа с полицейска мярка и срещу него е започнато досъдебно производство по чл. 324 от Наказателния кодекс.

В търговски обекти в Перник и Радомир са констатирани разлики в касите, за които нарушения служители от НАП са съставили протоколи и предстои издаването на актове за установяване на административни нарушения. Представителите на полицията са съставили предупредителни протоколи по чл. 65, ал. 2 от Закона за МВР, а Инспекцията по труда ще извърши допълнителни проверки.